Könyvajánló

 

 

 

 

 

 

Könyvek párkeresőknek és párkapcsolatban élőknek.

Szponzorált linkek

PÁRKERESŐKNEK

Mars akarja, Vénusz szeretné
(John Gray, Ph.D.)

"Az igazi kihívás, hogy ne csak megszerezzük, amit akarunk, de élvezzük is azt. Sok ember bármit is szerez meg, sohasem elégedett, valamit mindig hiányol és boldogtalan. A másik véglet, aki elégedett önmagával, azzal amit csinál, de soha nem tudja, hogyan szerezze meg azt a pluszt, amire valójában szüksége lenne. Nem érti, miért van másoknak több. Nyitott szívvel közelít az élethez, de mégsem tudja valóra váltani álmait. Ha megfogadjuk a Mars és Vénusz sorozat szerzőjének tanácsát, hogy a siker eléréséhez tenni is kell, akkor kiegyensúlyozottak és békések lehetünk. Mindehhez csak apró, de mégis jelentős változást kell tennünk a gondolkodásunkban."

Mars és Vénusz párkeresőben
(John Gray, Ph.D.)

"Változik a világ! Míg anyáink és apáink olyan partnerre vágytak, aki alapvető igényeiket elégítette ki, a nők erős férfira, a férfiak az otthon melegére vágytak, addig napjainkban elvárásaink megváltoztak - szellemi, lelki társat is keresünk. Ehhez azonban meg kell ismernünk egymást, ám ez, mint tudjuk, nem megy könnyen, hiszen le kell küzdenünk a nemek közti különbségeket, hiszen a férfi nőt akar, a nő férfit, és ez kiegyenlíthetetlen ellentétnek tűnik. Mindezek megértéséhez nyújt segítséget ez a könyv, mind egyedülállóknak, mind házasoknak. És hogy létezik igaz szerelem? Higgyünk benne, hogy igen... csak nem könnyű felismerni, mert vakok vagyunk akkor, amikor szembejön velünk az igazi..."

Randikalauz - Határvonalak a párkeresésben
(Dr. Hery Cloud és Dr. John Townsend)

"Milyen határvonalakat kell meghúznunk a randevúzásban ahhoz, hogy kapcsolataink ne fájdalmakhoz és csalódásokhoz, hanem érettebbé válásunkhoz vezessenek, és segítsenek életre szóló társra találni? A másik nemmel való ismerkedés és a társkeresés sok csapdáját és buktatóját elkerülhetjük, ha megtanulunk felelősséget vállalni érzéseinkért, viselkedésünkért, életünkért. Hogyan fejlődhetnek a tartós és egészséges kapcsolatokhoz szükséges képességeink, miért nem tolerálhatjuk a hazugságot, hol a határ a randevúpartnerek testi kapcsolatában, hogyan állapíthatjuk meg, hogy ki illik hozzánk, és ki nem - ilyen és ehhez hasonló gyakorlati kérdéseket tárgyal könyvében a szerzőpáros sok esetleírással szemléltetve mondanivalóját. Valószínűleg sokan tapasztalni fogják, hogy miközben a könyvben ismertetett alapelveket és útmutatásokat olvassák, gyökeresen átalakul az emberi kapcsolatokról való gondolkodásuk."

Szólóban - Az egyedülállók öt szeretetnyelve
(Gary Chapman)

"Chapman könyve mindenkinek szól, aki nem házasságban él, de egyedülállóként is szeretne teljes életet élni, azaz szeretetet adni és kapni. Az első két fejezetben azt tárgyalja, hogy kik is az egyedülállók, és miért a szeretet a kapcsolatok kulcsa. A következő fejezetekben megismertet az egyes szeretet-nyelvekkel, majd sorra veszi a magunk illetve mások számára legfontosabb szeretet-nyelv felismerésének lehetőségeit. A könyv további fejezeteiből megtudhatjuk, hogyan kommunikálhatnak az egyedülállóként a szeretet nyelvén életük különböző kapcsolataiban szüleikkel, testvéreikkel, randevúpartnereikkel vagy éppen diák- illetve munkatársaikkal. Szóba kerül a házasság lehetősége is, illetve a szeretet-nyelvek szerepe a házasságban. Külön fejezet szól az egyedülálló szülőkhöz arról, hogyan fejezhetik ki gyermekeik iránti szeretetüket. A szerző konkrét esetekből kiindulva mutatja be, hogyan tehetjük a szeretetet mindennapjaink és kapcsolataink részévé."

PÁROKNAK

A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek
(John Gray, Ph.D.)

"Az igazi párkapcsolat kézikönyve, hogyan éljünk boldogan társunkkal. A marslakók az erőt, a szakértelmet, a teljesítményt értékelik. Erőkifejtésüket erre, valamint erejük és képességük kiteljesítésére összpontosítják. Jelszavuk: siker, győzelem, önmegvalósítás. A vénuszlakó nőknek más az értékrendjük. Szerelem, folyamatos kommunikáció, mély kapcsolat kiépítése a fontos. Zászlójukon: Szeress, hogy szerethesselek, gondoskodhassak rólad! Önbecsülésüket kapcsolataik minősége határozza meg. A marsbéli és vénuszlakók szerelme varázslatosan indul. Idővel azonban az érzések megkopnak, az eddigi természetesnek vett különbözőségek már nem varázslatként hatnak, hanem mérgezik a kapcsolatot. A könyv ezt a kibékíthetetlennek tűnő ellentétet oldja fel tanácsaival: - segít, hogyan szeressük a másikat anélkül, hogy megfojtanánk egymást, - miként bocsássunk meg egymásnak úgy, hogy ne csorbuljon önbecsülésünk, hiszen valamikor úgy imádtuk egymást."

Holtodiglan, holtomiglan
(Selwyn Hughes)

"Az évek múlásával a házasfelek nemcsak örömökkel, hanem nehézségekkel is szembetalálják magukat. A szerző, lévén maga is férj és apa, sokéves tapasztalatból merít, amikor bibliai alapelvekre támaszkodva gyakorlati tanácsokkal látja el a házasokat és a házasulandókat. Könyvében sok egyéb között szó esik hitvesi szerepekről, szexuális problémákról, házasságtörésről, válásról és újraházasodásról."

Maradjunk együtt! - Házassági krízisek megoldása
(Gary Chapman)

"A kezdeti örömmámor után a házasságban szinte menetrendszerűen jelentkeznek olyan, eleinte jelentéktelennek tűnő nézeteltérések, különbségek és problémák, amelyek megfelelő kezelés és feldolgozás nélkül idővel válaszfalakként emelkednek a házastársak közé. A válás a legtöbb esetben nem jelent megoldást, csupán menekülés a probléma elől. Mit tehetnek a "se veled, se nélküled" csapdájában vergődő házastársak, akik nem akarnak elválni, de más kiutat sem látnak az elromlott kapcsolatból?"

Mars és Vénusz diétán
(John Gray, Ph.D.)

"Miért változik különböző módon a nők és férfiak testsúlya még ugyanannál az edzésnél is, miként befolyásolja a táplálkozás a hangulatunkat és kapcsolatainkat? A szerző új módszerével a táplálkozás és az egészséges mozgás hatását elemzi a két nemnél."

PÁRKERESŐKNEK és PÁROKNAK

A párkapcsolat forgatókönyve
(Peter Orban)

"Aki tudni akarja, milyen ember illik hozzá, vagy azt, hogy vajon álmai asszonya/férfija miért válik elviselhetetlenné a közelebbi kapcsolatban, az meglepő válaszokat talál ebben a könyvben. Peter Orban kifejlesztett egy egyszerű és precíz módszert arra, hogy a két horoszkóp összevetésével hogyan lehet megállapítani a kapcsolat erősségeit és gyenge pontjait. Mielőtt megvizsgálnánk a két radixot, fel kell tennünk magunknak a kérdést: Hogyan néz ki az én horoszkópomban a párkapcsolat kérdése? A szerző biztosít minket, párkapcsolati problémáinknak legalább 50%-a "házi gyártmányú"! Mindezek megismerésével hatékonyan kezelhetők a párkapcsolatban fenyegető válságok."

A szeretet művészete
(Erich Fromm)

"A szeretés művészet, melyet meg kell tanulnunk. Ez nem könnyű, de az egyedüli lehetőség arra, hogy ebben az egyre inkább elidegenedő világban az elkülönültséget, a magányt legyőzzük, leküzdjük."

 

 

Bensőséges kötelékek
(Desmond Morris)

"Valami sajátságos történik, amikor két ember testi kapcsolatot létesít. A könyv az ilyen érintkezésekről szól, lett légyen az kézfogás vagy közösülés, hátba verés vagy nyakleves, manikűr vagy sebészeti beavatkozás."

 

 

Miért nem értjük meg egymást?
(Csillag Zoltán)

Könyv a félreértés, meggyőzés, hazugság, befolyásolás alapját képező kommunikációs zavarokat feldolgozó szakirodalmakról.

 

 

Spielhózni
(Varga Péter)

"Gondolatok férfi-női kapcsolatról, szerelemről, szexualitásról, házasságról, meg ilyenek... Varga Péter országos előadássorozatának könyv változata. FIATALOKNAK! Mi a teendő ha szerelmes lettél? Belezúgtam, de minek? Hogyan lehet túlélni egy szakítást? Mit kell kifürkészni? Ki a szűz?"

Ha még mindig nem találod, amit keresel, akkor írd be ide:


 

   

eXTReMe Tracker
eXTReMe Tracker
 

   
    Adatvédelmi irányelvek