Sok van mi csodálatos,
de nincs semminél
csodálatosabb!

Szóval minden csodálatos?
Igen!

Minden rejthet valami korábban általunk fel nem fedezett, vagy éppen meg nem élt és csodálatos összefüggést vagy kapcsolatot, esetleg igazságot. Ezek a dolgok nem a felszínen találhatóak mondjuk a reklámok között, hanem tapasztalati úton találhatjuk meg őket saját magunkban és az embertársainkban ill. a természetben.
 Sok szó esik például különféle "dimenziókról", melyeket valahol a végtelen űr egyik-másik pontjában elkezdődve és valahol máshol végződve igyekszik elképzelni az "átlagos tévénéző",
és nem gondol bele általában, hogy a gondolkodásmód megváltoztatásával sokkal lényegesebb dimenziók között találhat átjárhatóságot.

Hogyan is gondolom ezt?
A kabbala tanításai egyszerű összefüggéseken és logikán keresztül vezeti a tapasztalati úton fejlődni szándékozó embereket, amire egy példával tudnék rávilágítani. 
Ha elképzelünk egy embert, aki annyira figyelmetlen, hogy csak a 10 méternél nagyobb dolgokat veszi észre, tudhatjuk róla, hogy a gyönyörű köztéri szobrok és csodálatos műalkotások mellett úgy megy el az érzéketlensége miatt, mintha azok ott sem volnának. Ekkor odalépünk emberükhöz és megkérjük, hogy vegyen a kezébe egy gyönyörűen faragott tárgyat, minek hatására ez az ember a tapintásán keresztül rájöhet arra, hogy a 10 méternél kisebb "tartományban" is van mit észrevenni, így ez az ember már dimenziót is váltott a szemléletében.
Persze a valóságban nem ennyire egyszerű a helyzet, de a több ezer éve a gyakorlatban már sokszorosan bevált hagyományok alapján érdemes haladni, hiszen a kabbala, az asztrológia, az elméleti mágia és az alkímikus logika is a boldogság felé vezető utat kövezi ki úgy, ahogyan mindegyik elmemunka, ami a boldogságot és az emberi kiteljesedést szolgálja.
Az egyén értéke minden esetben az általa hordozott értékek jelentőségével arányos. Ez az előttünk élt nagy tanítók mindegyikére érvényes, hiszen ha csak egy ember érzi ma teljesebbnek magát a tudása által, a későbbiekben a leszármazottai is hordozzák majd a valódi értékeket.

Ahol fény van, ott az árnyéknak is helye van!