Nincs idő!

Sok panaszt hallok innen-onnan nap mint nap.
Kinek a feje hasogat rendületlenül, kinek a családban játszott szerepe nem a legjobb.
Szóval van, ami máshogyan volna jobb, vagyis sehogyan sem jó az, ami van.

Szerintem ez éppen pont rendjén van. A fejfájást is és minden egyebet is beleértve. Persze már hallom is, hogy nekem jó, mert nem az én fejem fáj, és persze ez is igaz, viszont valami egyéb más összefüggés miatt merem ezt kijelenteni.
Egyetlen embertől sem lehet hallani, hogy lehetne már egy kicsit kellemetlenebb a helyzet, mert már elviselhetetlenül jó minden, illetve aki ezt mondaná azt hamarosan bolondnak is neveznék a többiek. Minden történés korábbi vágyak beteljesülésének folyamata és minden a lehető legrövidebb idő alatt be akar teljesülni. A körülmények pedig akadályoznak mindent a saját természetük szerint. Ha nem lennének akadályozó tényezők, akkor minden elindulna, mint a szabadjára engedett rugó és összekuszálódna az összes értelmes és felfogható logikus folyamat. Ez az értelme az időnek is és a térnek is az összes fájós fejnek, lábnak és csöpögő csapnak is egyaránt.

A kabbala törvényei a vágyak gerjesztette erők, történések és folyamatok törvényei a fény irányából, az erő irányából és a logika irányából nézvést.
Persze egy kis mértékben leegyszerűsítve, de talán a fejfájáson és a csöpögő csapon való
elgondolkodáson keresztül is valahol az ok-okozat logikája köszön vissza, hogy megtudhassuk a csöpögő csapról, hogy javítható-e, a fejfájásról pedig, hogy van-e köze a vérnyomáshoz és az egészség egyéb összefüggéseihez.

Nem szeretnék ünneprontó lenni egyik gyógyszergyártó cég irányába sem, de ha
"NINCS IDŐ A FEJFÁJÁSRA", akkor később lesz idő egyéb másra félbénán, nyomorékon, vagy esetleg a nemlétezés árnyékvilágába merülve. Időnek lennie kell arra, amire akarjuk, de csak akkor, ha az akaratot nem keverjük össze a sodródásba való belenyugvással.

A Kis Herceg talán leglényegesebb életépítő mondása a kulcs, miszerint "Azt akarom hogy az történjen ami történni fog!"