Babona a lélek tükre!

Jobb Istenarcú emberként élni, mint emberarcú Istenek között szabályok között senyvedni!

A világban nyitott szemmel járó ember könnyen észreveheti, hogy bárhová néz, azonnal talál valamiféle jelzést, táblát vagy egyéb lélekre ható utalást, amit a tudatosság nélkül közlekedő ember is azonnal felfoghat és lereagálhat. Mindenki számára bármikor bevethetőek az érzelmi reakciók, ahogyan az állatoknál a védekezés esetében is működik. A megtapasztalásokat az állatok leegyszerűsítik az érzelmi "érthetőség" kedvéért. Például a kutya is egyszerű előljáró falkatársnak tekinti az embert, vagy esetleg idegen és elkergetendő betolakodónak. Az emberek többsége is hasonlóan működik, amikor a saját szemlélete alapján kialakított tulajdonságokkal ruház fel másokat.
Van, hogy valakiről el sem tudjuk képzelni, hogy nem tud például úszni, mert "úgy néz ki", mintha tudna, pedig nem tud, és pont akkor fullad meg, amikor nem kellene. Sok baleset és katasztrófa volt már abból is, hogy az ész helyett a túlélés parancsára reagáló ösztönök vették át a döntés jogát. A pánik kialakulása is erre vezethető vissza.
A szellemi szabadság nem más, mint amikor esélyt adunk arra, hogy valami más is történhet, mint amit előre láthatunk. Ha a pánik helyett a saját tehetségbe vetett bizalom tud érvényre jutni, akkor a megoldást átveszi a józan ész, a logikus gondolkodás és a tudás.
Az okkultisták egyetlen fegyvere volt éppen úgy, ahogyan a mai kor tudósainak is, hogy egyetlen dolgot nem hajlandóak félretenni, ami nem más, mint a logikus gondolkodás. Az alkimista gondolatmenet sem más, mint tudományos gondolkodás, csak az elnevezés változott meg az idők folyamán.
Fárasztó volna minden embernek folyamatosan csak logika alapján élnie, és ezért van, hogy aki eljut a segítségkérés vágyához, annak tudnak is segíteni, de persze nem biztosan az első körben.
Talán egy aranyszabály van, ami mindenkire igaz. Ez a szabály nem más, mint az ember testre, lélekre, és szellemre való felosztásra alapuló. Egészséges csak a teljes körűen gondozott ember lehet, amiből következik, hogy szellemi, lelki és testi gondoskodásra egyaránt szükség van. Gondoljunk például a lelki folyamatokat háttérbe szorító és csak az iskolai eredményeket erőltető időszakokra. Nem teljesen harmonikus. Akinek a saját lelki folyamatait sikerül ésszel átlátnia, könnyebben tud harmonikusabb énképet kialakítani a tudatos gondoskodás által. Persze az énkép sem úgy néz ki belülről, mint ahogyan kívülről, ezért sokan nem is veszik időben észre, ha már nem minden kerek az életükben.
A lelki folyamatokkal való foglalkozás sok elnyomott feszültséget és zsákutcába kényszerített energiát tud felszabadítani, ami által már nem a kötöttségek, hanem a szabadság és az életszerű folyamatok irányíthatják az életet.

A választás mindenkinek saját joga!